Kontakt • Links • Print

 

 

6 uger jobrettede uddannelsesforløb

Som dagpengemodtager har du ret til et seks ugers jobrettet uddannelsesforløb, hvis du er: 

  • ufaglært
  • faglært eller
  • hvis du er faglært og har gennemført en kort videregående uddannelse.


Denne ret gælder fra første ledighedsdag. Det er a-kasserne som står for disse forløb. Det kan også være muligt at få forløb af længere varighed end seks uger, hvis jobcenteret godkender dette.  

Du kan få mere information om ordningen ved at kontakte din a-kasse eller jobcenter.  

Inden for køkken-, hotel- og restaurantbranchen er der følgende forløb, som du kan læse mere om nedenfor:

  • Vej ind i gastronomiens verden (ufaglært)
  • Udvidet vej ind i gastronomiens verden (ufaglært)
  • Gastronom med mere (faglært gastronom)
  • Køkkenchef in spe (faglært gastronom)

  

  • Vej til salg og service i hotel- og restaurationsbranchen (ufaglært)
  • Tjener de luxe (faglært tjener)
  • Tjener superior (faglært tjener)
     
  • Køkkenmedhjælper i daginstitutionskøkken (ufaglært)
  • Køkkenmedhjælper på plejecentre (ufaglært)
  • Ernæringsassistent - Mester i mad og sundhed (faglært ernæringsassistent)
        

Forløb til ufaglærte gastronomer inden for hotel- og restauration

Vej ind i gastronomiens verden (11 kurser – 29 kursusdage)

Forløbet retter sig mod beskæftigelse inden for gastronomiens verden for personer, som ikke har erfaring eller uddannelse inden for branchen. Du vil kunne komme til at arbejde med alle dele af processen fra klargøring til tilberedning af retter og håndteringen af services efter brug. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejne, råvarer tilberedningsmetoder, prisberegning, arbejdsmiljø mm.

 

 

Link til oversigt over kurser (nr. 11 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

 

 

Udvidet vej ind i gastronomiens verden (17 kurser – 52 kursusdage)

Forløbet retter sig mod beskæftigelse inden for gastronomiens verden for personer, som ikke har erfaring eller uddannelse inden for branchen. Du vil kunne komme til at arbejde med alle dele af processen fra klargøring til tilberedning af retter samt sammensætning og udvikling af menuer. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejne, råvarer tilberedningsmetoder, prisberegning, arbejdsmiljø, sensorik, sammensætning af menu mm. Kræver godkendelse fra jobcenteret.

 

Link til oversigt over kurser (nr. 9 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

        

Forløb til faglærte gastronomer inden for hotel- og restauration

        

Gastronom med mere (13 kurser – 30 kursusdage)

Forløbet er rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse i køkkenet på en restaurant mv. Her vil du kunne komme til at arbejde med tilberedning og bæredygtig madfremstilling mv. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejnekrav, krav til mærkning og mærkningsordninger, prisberegning, værtskab, sammensætning og opsætning af menu, det gode arbejdsmiljø mm.

 

 

Link til oversigt over kurser (nr. 3 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

 

 

Køkkenchef in spe (22 kurser – 52 kursusdage)

Forløbet er rettet mod faglærte gastronomer og personer med tilsvarende kompetencer, der ønsker beskæftigelse i køkkenet på en restaurant mv. Her vil du kunne komme til at arbejde med tilberedning og bæredygtig madfremstilling mv. Gennem forløbet opnår du indblik i hygiejnekrav, krav til mærkning og mærkningsordninger, prisberegning, værtskab, sammensætning og opsætning af menu, det gode arbejdsmiljø mm. Kræver godkendelse fra jobcenteret.

 

Link til oversigt over kurser (nr. 4 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

       

Forløb til ufaglærte tjenere inden for hotel- og restauration

   

Vej til salg og service i hotel- og restaurationsbranchen (15 kurser – 29 kursusdage)

Forløbet er rettet mod dig, der gerne vil arbejde som tjener ved selskaber og konferencer eller i hoteller, uden nødvendigvis at have erfaring eller uddannelse inden for branchen. Du vil kunne komme til at arbejde med servering og betjening af gæster. Gennem forløbet opnår du indblik i servering af menuer og vin, fremstilling af varme og kolde drikke, kommunikation og konflikthåndtering, service af gæster og det gode værtskab mm.

 

Link til oversigt over kurser (nr. 12 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

 

 

Forløb til faglærte tjenere inden for hotel- og restauration

    

Tjener superior (19 kurser – 50 kursusdage)

Forløbet er rettet mod beskæftigelse som faglært tjener. Du vil her kunne komme til at arbejde med service og betjening af danske og udenlandske gæster. Gennem forløbet opnår du indblik i servering af vin og ved a la carte, service af danske og udenlandske gæster, kommunikation og konflikthåndtering, samarbejdet, bæredygtighed, forretningsforståelse og iværksætteri og viden om det gode værtskab, jura og markedsføring mm. Kræver godkendelse fra jobcenteret.

 

Link til oversigt over kurser (nr. 8 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser - Udvidet oversigt over kurser

     

Forløb til ufaglærte køkkenmedhjælpere

   

Køkkenmedhjælper i daginstitutionskøkken (7 kurser – 30 kursusdage)

Forløbet er rettet mod personer, der ønsker kompetencer som køkkenmedhjælper i daginstitutionskøkken. Her vil du kunne komme til at arbejde med tilberedning og inspirerende produktion af mad og måltider til småbørn mv. Gennem forløbet opnår du indblik i kostplanlægning i forhold til småbørn og anvendelse af måltidet i det pædagogiske arbejde mm.

 

 

 

Link til oversigt over kurser (nr. 5 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser – Udvidet oversigt over kurser

 

 

Køkkenmedhjælper på plejecentre (9 kurser – 30 kursusdage)

Forløbet er rettet mod personer, der ønsker kompetencer som køkkenmedhjælper på plejehjem. Her vil du kunne komme til at arbejde med råvarer, tilberedning og grundlæggende måltidsplanlægning og sensorik i madproduktion mv. Gennem forløbet opnår du indblik i kost og ernæring, velsmagende måltider, anretning og værtskab, ergonomi mm.

  

 

 

Link til oversigt over kurser (nr. 6 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser – Udvidet oversigt over kurser

   

Forløb til faglærte ernæringsassistenter

   

Ernæringsassistent - Mester i mad og sundhed (9 kurser – 30 dage)

Passion for mad og måltider. Forløbet er rettet mod personer, der ønsker at arbejder med alle dele af processen i at få indbydende mad og sund mad på bordet. Du vil opnå større indblik i økologi, madspild, tilberedningsmetoder, råvarer, smag, prisberegning og konflikthåndtering. 

 

 

 

 

 

Link til oversigt over kurser (nr. 2 i rækken)

Fil: Kort oversigt over kurser – Udvidet oversigt over kurser