Kontakt • Links • Print

 

 

Bliv tjener

Tjenere har et spændende og afvekslende arbejde. Der er ofte fart på, og man møder nye og spændende mennesker. Tjenere er som regel ansat i restauranter og hoteller, men kan også blive ansat andre steder, fx konferencesteder. Arbejdet på restauranter og hoteller er helt særligt og giver nogle anderledes oplevelser. Der er ofte et stort og stærkt fællesskab, hvor de ansatte møder nye venner. 

Uddannelsen til tjener kan gennemføres over hele landet. Se nærmeste skole nedenfor.
  

 

Uddannelsens varighed
Det tager 3 år og 4 måneder at blive uddannet tjener. Uddannelsen starter med et grundforløb på 6 måneder på en erhvervsskole. Derefter bliver du ansat i en praktikvirksomhed.  
     
Der er gode mulighed for at finde en praktikplads, da virksomhederne efterspørger tjenerelever. I løbet af dit arbejde i praktikvirksomheden skal du på skole i 3 perioder.
   
Tiden i virksomheden og de 3 skoleperiode tager 2 år og 10 måneder. Du kan også vælge at tage trin 1 af uddannelsen - Konference- og selskabstjener. Det tager kun 1 år og 8 måneder.   

 

Løn

I praktiktiden får du en løn, som starter på 11.944 kr. pr. måned. Den stiger hvert år, du er elev, indtil du er udlært.

 

Eux

Uddannelsen kan også gennemføres med eux, hvorved at du får både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Med eux har du endnu bedre muligheder for at læse videre.    

 

Fremtiden

Tjenere kan, hvis de har evnerne og vilje, nå rigtig langt i erhvervslivet. Mange direktører på hoteller er oprindeligt uddannet tjener. Det er også muligt at læse videre til fx serviceøkonom.

 

Læs mere

Du kan læse mere på Uddannelsesguiden.

 

Find en skole

Følgende skoler udbyder tjeneruddannelsen: